alt Cumpărați în 3 sau 6 rate prin Alpha Bank  |  alt  Bunurile achiziționate înainte de ora 12:00 sunt expediate în aceeași zi  |   alt  Livrare gratuita de la 300 lei

Clipboard 0
Clipboard-ul tău este gol
Coș 0
Coșul tău este gol ...
Pagina principală » Articole tematice » Ce este un plotter cu laser CO2 și ce reprezinta acesta?
  • Adresa depozitului :

    CNCWorld.ro (Paxy)
    Oradea - Ogorului 3G
    410554 Oradea
    CIF: RO48215594
  • Email-ul:info@cncworld.ro
  • Telefon+40 31 631 03 05
  • Orele de lucru9-17 | luni-vineri
Coșul tău este gol ...
  • PayU

Ce este un plotter cu laser CO2 și ce reprezinta acesta?

Data adăugării: 07-09-2022
Plotere cu laser CO2 - cele mai importante informații

Din ce în ce mai multe persoane și companii decid să folosească plotterele laser pentru sarcinile de tăiere și gravare - materiale: piele, cauciuc, sticlă (etc.) astfel procesul de utilizare devine foarte simplu și în același timp relativ ieftin.
Software-ul inclus asigură o funcționare intuitivă și posibilitatea de a seta cu ușurință cei mai importanți parametri de funcționare.
 


Ce este un plotter laser?

Un plotter laser este o mașină de gravat și decupat cu laser pentru diverse materiale (placaj, materiale plastice, sticlă, piatră, metal etc.), care generează un fascicul laser cu o anumită lungime de undă în funcție de sursa de lumină instalată în acesta.

De obicei, construcția unei astfel de mașini nu este foarte complicată. Fiecare plotter CO2 este echipat cu ghidaje care definesc zona de lucru si astfel axele XY. Sub ele se află o masă de lucru, de obicei sub forma unui așa-zis „fagure”, există și „cuțit” sau cu găuri rotunde.
Pe unul dintre ghidaje se află un cap cu o lentilă care focalizează laserul. Raza laser se reflectă în oglinzile plasate pe calea dintre tub și cap pentru a arde forma în material prin lentilă într-o formă focalizată.
 

alt

De asemenea se foloseste un motor pentru a muta ghidajul prin mișcarea curelei și a motoarelor pas cu pas în modele puțin mai scumpe pentru coborârea / ridicarea mesei, precum și componente electronice, adică un controler, sursă de alimentare, precum și cabluri către interfață (panou de control, butoane, intrări USB).
Ploterele low-end sunt de obicei echipate cu comenzi simple, simple, cu câteva butoane.
Pe de altă parte, cele mai scumpe, care sunt folosite pentru sarcini mai complexe, au de obicei un controler DSP cu afișaj color și posibilitatea de facto de a lucra fără utilizarea unui calculator, deoarece pot fi setați toți parametrii de funcționare necesari.
 


Doar apăsați 1 buton și apare laserul

Distingem două surse - cele mai importante care pot fi găsite în mod obișnuit pe piața plotterelor:

Tub de sticlă cu gaz CO2 - prin alimentarea acestuia cu o tensiune foarte mare de câteva zeci de kV, în el este indus gaz (azot) de la sursa de alimentare. Acest gaz nu poate emite energie sub formă de fotoni (lumină, deci își transferă energia moleculelor de dioxid de carbon, care transformă energia electronilor care vibrează în emisie de fotoni. Astfel, se creează un fascicul laser care trece prin tub, care apoi se reflectă) oglinzile instalate în plotter, până când focalizează la capăt în lentilă, ceea ce are ca rezultat tragere de forme într-un material dat.

Astfel de plottere se numesc plottere laser CO2, deoarece datorită CO2 (dioxid de carbon) se creează fasciculul laser menționat.
Funcționarea lor este ușoară, raport calitate/preț ridicat, ceea ce le face cele mai accesibile, precum și precizie ridicată.

Putem cumpăra deja aparate laser cu astfel de tuburi pentru câteva mii de RON și vor servi ani de zile, este suficient să-l păstrăm curat și să înlocuim elementele optice uzate și tubul în sine.
Sunt folosite în industria mobilei, producție, piatră și multe, multe altele pentru că sunt atât de universale încât poți tăia și grava aproape orice cu ele.

Ploterele cu tuburi de CO2 pot funcționa pe multe materiale, cum ar fi:
cauciuc, materiale plastice, plexiglas, acrilice, textile, imbracaminte, materiale imitatie piele, piele, ceramica, cauciuc pentru fabricarea timbrelor, lemn, toate materialele nemetalice, metale acoperite.


Sursa de fibra optica FIBRA - aici avem de-a face cu un laser in care mediul activ este o fibra optica cu elemente precum: erbiu, itterbiu, neodim, disprosium, praseodim si tuliu.


Spre deosebire de plotterele cu tuburi, în care fasciculul este transportat în exterior și ghidat de un sistem optic, aici avem o sursă, adică diode conectate între ele, formând un fascicul laser, care este transferat către cap de o fibră optică flexibilă. . Apoi devine focalizat în lentilă.
Laserele FIBER au multe avantaje, inclusiv fiabilitate ridicată și calitatea functionarii. Sunt foarte eficiente, fiabile și stabile în comparație cu alte tipuri de lasere. Aceste lasere oferă o calitate ridicată a fasciculului și sunt adesea compacte, mobile și ușor de utilizat. Prețul lor este foarte mare din cauza utilizării unei tehnologii complicate și a materialelor scumpe. Cu ajutorul unui miez de fibră optică, lumina laser de o anumită lungime de undă poate trece chiar prin fibre.
Laserele cu fibre sunt adesea folosite pentru tăierea și marcarea pieselor metalice. Sunt utilizate pe scară largă în industrii precum auto, medicină, electronică și producție.

 


Ce plotter laser să alegeți pentru a funcționa eficient?
Ce tip de plotter alegem va depinde în principal de materialul în care dorim să lucrăm și de dimensiunea și complexitatea elementelor.
Trebuie să fim conștienți că un plotter cu mai multă putere va tăia și grava același element mai precis mai eficient și mai rapid
 

Redirecționare spre pagina principală Reveniți la categorie Articole tematice
Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Puteți găsi mai multe informații în politica noastră de cookie-uri.
Nu mai afișa acest mesaj