alt Cumpărați în 3 sau 6 rate prin Alpha Bank  |  alt  Bunurile achiziționate înainte de ora 12:00 sunt expediate în aceeași zi  |   alt  Livrare gratuita de la 300 lei

Clipboard 0
Clipboard-ul tău este gol
Coș 0
Coșul tău este gol ...
Pagina principală » Articole tematice » Aparat de curatare cu ultrasunete - ce reprezinta acest dispozitiv?
  • Adresa depozitului :

    CNCWorld.ro (Paxy)
    Oradea - Ogorului 3G
    410554 Oradea
    CIF: RO48215594
  • Email-ul:info@cncworld.ro
  • Telefon+40 31 631 03 05
  • Orele de lucru9-17 | luni-vineri
Coșul tău este gol ...
  • PayU

Aparat de curatare cu ultrasunete - ce reprezinta acest dispozitiv?

Data adăugării: 10-09-2022
Ce reprezinta aparatele de curățare cu ultrasunete și cum funcționează?

Aparatele de curățare cu ultrasunete trezesc uneori o mare curiozitate, oamenii aud despre această metodă de curățare și se întreabă cum este  posibil ca  o astfel de mașină să poată curăța, de exemplu, un un element/piesa puternic ruginit(a).
Principiul de funcționare al unui aparat de curățat cu ultrasunete este similar cu o mașină de spălat vase dintr-o bucătărie, avem apă la o anumită temperatură și avem și detergent, care în combinație face ca particulele de murdărie să se desprindă. Cu toate acestea, într-un aparat de curățat cu ultrasunete, așa cum sugerează și numele, curățarea se bazează pe acțiunea ultrasunetelor în loc de apă.

Ultrasunetele sunt create de traductoare cu ultrasunete, de obicei lipite pe fund sau înșurubate pe rezervor. Ele sunt cele care excită apa cu agentul de curățare din rezervor printr-un impuls electric și, ca urmare, apa începe să vibreze la o frecvență înaltă. Apoi, apare fenomenul de cavitație, care este responsabil pentru un efect de curățare eficient pentru diferita obiecte/elemene care necesita a fi curatate.
Mai jos sunt câteva videoclipuri care arată aparatele noastre de curatat:

 


 


Ce este cavitația în aparatele de curățare cu ultrasunete?

Cavitația este pur și simplu fenomenul de formare și creștere a bulelor de gaz microscopice într-un lichid sub influența unei unde ultrasonice de mare intensitate.

Aceste bule se umple cu abur sau gaz. Apoi, ca urmare a fazelor succesive, vibrațiile explodează și eliberează energie, ceea ce determină îndepărtarea murdăriei de pe obiectele scufundate în lichid.
La microscara se creează presiuni de până la 500 bar și temperaturi de până la 5000 ° C.

 


Construcția și parametrii unui aparat de curățat cu ultrasunete - ce reprezinta acestea?

Un aparat de curatat cu ultrasunete este practic un rezervor inchis cu traductoare ultrasonice si un generator de ultrasunete sub forma unui sistem electronic care transmite o frecventa data traductoarelor si apoi lichidului.

Cei mai importanți parametri ai aparatului de curățare cu ultrasunete sunt:
  • Frecvența ultrasunetelor – de la 20 kHz până la chiar 120 kHz, de obicei producătorii folosesc o frecvență de aproximativ 40 kHz deoarece este cea mai universală și 100% sigură pentru obiecte. În unele cazuri, una mai mică poate provoca deteriorarea suprafeței, iar peste 100 kHz este frecvența dedicată unor obiecte specifice, de exemplu în laboratoare.
  • Material rezervor: Cel mai adesea este fabricat din oțel inoxidabil pentru rezistența sa la coroziune.
  • Capacitatea rezervorului mașinii de spălat: pentru un atelier mic, studio, casă etc., o mașină de curatare cu ultrasunete compactă de până la 50L este de obicei suficientă, dar pentru necesitatile industriale, de multe ori aveți nevoie de una cu o capacitate chiar și de peste 1000L pentru a putea curata articole/piese/elemente mari.
  • Modul de reglare a timpului - de temperatură etc.: putem întâlni mașini de curatare obișnuite cu butoane sau cele cu afișaje LCD și butoane. În prezent, cele cu afișaje devin din ce în ce mai populare, deoarece functioneaza eficient, și totuși sunt mai confortabile de utilizat și sunt mai precise.
  • Puterea totală a ultrasunetelor: depinde de numărul de generatoare, cu cât capacitatea este mai mare, cu atât puterea ultrasunetelor este relativ mai mare și cu cât puterea este mai mare, cu atât curățarea este mai rapidă și mai minuțioasă.
  • Puterea încălzitorului: La mașinile de curatare mici de până la 50L, încălzitoarele au, de obicei, o putere mică, în comparație, de exemplu, cu cele cu o putere de 2,2kW, iar mașina de curatare de 30L are un încălzitor de 600W, motiv pentru care este folosită pentru a menține temperatura si se incalzesc treptat. Ultrasunetele în sine joacă un rol important în procesul de încălzire a lichidului, deoarece crește temperatura lichidului.
  • Funcții suplimentare: de ex. Degazare, Sweep, Pulse
 


Ce pot curăța masinile cu ultrasunete?

Răspunsul este simplu: aproape orice nu se dizolvă în apă.

Ele sunt adesea folosite pentru a curăța murdăria în:
- industria auto (toate tipurile de piese mecanice, blocuri motoare, canale de admisie, carburatoare, ambreiaje, injectoare, filtre etc.)
- laboratoare/spitale (sticlărie de laborator și instrumente de măsură, endoscoape, instrumente medicale)
- industria alimentara (alimentare)
- producție industrială (șuruburi, rulmenți, bucșe de mașini, burghie, plăci etc.)
- industria electronica (circuite integrate, electrozi, etc.)
- bijuterii (curățare bijuterii)
- fabrici producătoare de materiale plastice (cauciuc, materiale plastice de diferite tipuri)
- articole diferite

O gama larga de posibilități, ceea ce contribuie la popularitatea tot mai mare al aparatelor cu ultrasunete.
 


Ce aparat de curățat cu ultrasunete este potrivit pentru mine?

Mai întâi trebuie să răspundeți la întrebarea de ce articole veți avea nevoie, apoi alegeți agentul de curățare potrivit și selectați capacitatea aparatului de curatare - aceștia sunt cei 3 pași de bază.
Specialiștii noștri în vă pot ajuta în alegerea si vă vor sfătui în dependenta de conditiile indicate de catre dumneavoastra.
În plus, ei pot alege o mașina de curatare pentru nevoi specifice, deoarece în magazinul nostru avem mai multe serii diferite de aparate cu ultrasunete.

Mai jos gasiti oferta noastră:
https://www.cncworld.ro/aparate-curare-cu-ultrasunete-c-1.html


 

Redirecționare spre pagina principală Reveniți la categorie Articole tematice
Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Puteți găsi mai multe informații în politica noastră de cookie-uri.
Nu mai afișa acest mesaj